INFORMATION

INFÖR LOPPET

Praktisk information

Cykelloppet 2024 går av stapeln den 25 maj. 

Start och mål sker vid Sankt Anna skola, 3 mil öster om Söderköping, följ väg 210 avfart från E22 strax söder om Söderköping. Vid startplatsen kommer det från 9.30 finnas möjlighet att köpa kaffe, smörgås, bulle, vatten och frukt. Betalas på plats via swish. Behållningen går till Svenska kyrkans internationella hjälpinsatser.

Startlistor
Startlistorna med startgrupper publiceras på hemsidan från och med den 14 maj 2024.

Klädsel: Självklart ska alla cyklister ha hjälm och om det är lite disigt, ha gärna en varselväst på så ni säkert syns.

Parkering
Fri parkering på kyrkans parkeringar och utmed vägen, var i tid liten bit att gå kan det bli för de sista bilarna (ca 800 meter).

Omklädning och dusch
Skolan har omklädningsrum, toalett och duschutrymmen öppna. Sankt Anna skola har en unik näridrottsplats, här har vi uppvärmning och det kommer vara öppet under hela dagen för unga besökare som  inte cyklar själva. Här kan man ha kul och ha egen picknick om så önskas.

Hämta startnummerc, lämna in dom efter avslutat lopp så vi vet att ni är säkert hemma.
Sekretariatet sker utomhus  på skolgården. I händelse av regn sker det i Gula Huset. Nummerlappar delas ut till alla som anmält sig, start sker i olika omgångar så väntetiden vid båt kan minimeras.

Depåer kommer finns utmed banorna. På den längre banan kommer det finns förfriskningar vid båtöverfarten. Vid Börrums säteri står Börrumsbygdegårdsförening för försäljning av förfriskningar, betalas med swish på plats.

Här kan du läsa mer om de olika banorna.

Skyltning under loppet
Det kommer att finnas skyltar med svart pil på orange bakgrund vid varje vägskäl, lågt utmed diket sitter dom, för att cyklisterna ska veta i vilken riktning banan går. Dessutom tänker vi sätta upp tydliga skyltar så att trafikanterna vet att ett cykellopp pågår lördag den 25 maj.

Vid målgång lottas priser ut direkt så ni kan fortsätta och njuta av någon matbit på alla våra fina restauranger i Sankt Anna

Har du några frågor? Hör av dig till:
BÅTTUREN

Cykelupplevelse på land och hav

Överfarten vid Uvmarö till Eriksvik på den längre distansen sköts av Gräsmarö Skärgårdstjänst. De tar 12 cyklister per tur, tryggt och säkert. Båtresan tar ca 10 minuter över havet så passa på och njut av utsikten.

Skeppare Lennart Andersson kör turbåten på korta distansen, även här 12 cyklister per tur. Båtturen tar ca 10 minuter genom överfarten från Hindös brygga vid Kalvhomens Camping till Ramsdals bryggområde. Det är lätt att leda på cykeln, här kan ni stå och njuta av fågellivet i skärgården och känns havsbrisen i håret.

Båda båtarna är utrustade med flytvästar, de är lätta att gå på och av med cykel eller till fots.

STARTGRUPPER

Vilken starttid?

När anmälningsavgiften är betalt så börjar vi sätta ihop starttider med den/de ni önskar cykla med. I varje startgrupp ingår 12 personer och skickas iväg med 15-20 minuters intervall. Vilken starttid du har kommer att framgå under fliken startlistor två veckor innan start.

Nummerlapp får ni i av våra kollegor Ingegerd Humby och Lisbeth Wahlqvist på plats vid start och målfållan.

Långa banan med maxantal anmälda innebär att de sista startar ca kl 13.00. På korta banan startar sista gruppen på 12 personer kl 13.00. De som anmäler sig först kommer i första startgrupperna, sen fyller vi på vartefter.

Detta görs för att ni ska kunna njuta av båtfärden och i syfte att minimera väntan vid kaj.

Så välkommen att boka, först till kvarn.

På plats